Häkkiselle U18 SM -hopeaa

8.10.2021

Tuore SM -hopeamitalisti sarjassa U18 -81kg
Tuore SM -hopeamitalisti sarjassa U18 -81kg

 

Nuorten JUDON SM -kisat 02.10.2021 Porvoo

P18,-81 kg

 

Porin Judoseura Fudoshinin 17 vuotias nuorimies, Joonas Häkkinen saavutti upeiden otteluiden jälkeen Hopeamitalin nuorten SM -kilpailuissa viime lauantaina.

Viime vuoden SM -pronssi kirkastui pykälän paremmaksi. Ensi vuoden tavoitteena Joonas pitää mahdollisuutta SM -kultaan.

Ottelut lähtivät vahvasti liikkeelle

Ensimmäinen ottelu Joonas Tanttua(Lahden judoseura) vastaan vei 62 sekuntia, vahvasti suoritettu Uranage taivutti vastustajan.

Toinen ottelu Nikita Lukinia (Turun Judoseura) vastaan kesti 48 sekuntia, ensimmäisen suorituksena Ouchi gari wazarin arvoisesti ja seuraavassa tilanteessa sumi-gaeshi päätti Nikitan kamppailun nopeasti.

Kolmas ottelu Aatos Attia (Voimailuseura Bodonos) vastaan kesti 3:08. Aatoksen kohtaloksi ottelussa koituivat Joonaksen Kouchi gari ja jälleen hyvän paikan haun jälkeen sumi-gaeshi.

Mestaruus ei ollut kaukana

Nuoren miehen itsensä kertomana kullan ratkaisseesta ottelusta:

“finaaliottelussa Aleksi Hukkasta vastaan yritin sumi-gaeshia ja kaveri hyökkäsi omalla tekniikallaan samaan aikaan, se oli epäselvä tilanne, että kummalle pisteet menee. Hukkasen tukijoukot huusi siihen asti, että sille meni pisteet, ite olin yksin siellä joten kannatusjoukkojen ylivoima saattoi vaikuttaa tuomarin päätökseen, mutta näin meni tällä kertaa, ei voi mitään”.

 

Aikaisempia saavutuksia nuorella miehellä on PM kisojen 5 sija, SM pronssi 2020

 

ONNEA JOONAS!