FitJudo

FitJudo alkaa Porissa 2.10.-4.12.2023

 

Porin urheilutalolla, maanantaisin klo 17.30-19.00 Alakerran peilisalin tatami.

Hinta: Syyskausi 2023, 50€ 

Lisätiedot: Jari Nevala, 050 577 0318 jarinevala@hotmail.com

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

MITÄ?

FitJudo on uusi Suomen Judoliiton aikuisliikunnan asiantuntijoiden kehittämä turvallinen, etenkin aikuisille suunnattu, lajisovellusFitJudo on matalan kynnyksen liikuntaa joka soveltuu kaikille taustasta ja lähtökohdista riippumatta

KENELLE?

•Liikkujalla ei tarvitse olla aikaisempaa
liikunnallista taustaa.
 
•Uudelleen liikunnan pariin
 palaava Liikkuja.
 
• Kunnostaan huolta pitävä
liikkuja, ei aikaisempaa judo taustaa.
 
• Loukkaantumisesta toipuva liikkuja.
 
• 15v. ylöspäin.

 

FitJudo on monipuolinen harrastus: se lisää liikkuvuutta, kestävyyttä, lihasvoimaa ja tasapainoa yhdistäen kamppailua, oppimisen iloa ja hyvää oloa.

Tuloksena on kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointi.
 
Harjoitukset kestävät 75-90 minuuttia ja ne sopivat myös vähemmän liikuntaa harrastaneille sekä niille, joiden paikat ovat jo kangistuneet. 
FitJudo voi myös tukea muita harrastuksia kehoa huoltaen ja laajasti eri ominaisuuksia kehittäen.
 
MIKSI?
 
Mielikuva judosta perustuu usein huippujudoon, joka on esillä etenkin Olympialaisten aikaan mediassa. Pelottavan näköisen heitot, tatamiin
putoaminen ja käsilukot saattavat nostaa etenkin aikuisten kynnystä judon kokeilulle. Nämä elementit puuttuvat kokonaan FitJudosta.
 
FitJudon harjoittelu vaikuttaa positiivisesti erityisesti liikehallintakykyyn, tuki- ja liikuntaelimistön kuntoon sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaan.
Harjoittelussa yhdistyvät judolliset yksilö- ja pariharjoitteet maton rajassa ja pystyssä, leikkimieliset kisailut ja kuntopiirit.
 
Maton rajassa tapahtuvissa liikkeissä painottuu lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittäminen, pystyssä taas tasapaino ja kehonhallinta.

 

Myös turvallista kaatumista harjoitellaan, mistä voi olla hyötyä talven liukkailla ulkoilukeleillä.

Harjoittelu tapahtuu koulutetun ohjaajan ohjeilla ja valvonnassa. Liikkeitä ja harjoittelua vaihdellaan ja muutetaan harrastajan kuntotaso ja
liikuntarajoitteet huomioiden.